2015. augusztus 11., kedd

Mámoros sorsok és mámoros tudatok



X - m e n.
Egész nap egy dal motoszkált a tudatalattim határán, és arra az elhatározásra jutottam, hogy márpedig ebből ma még Cherik lesz.

És lett is.

Ez a songfic keletkezett itt a vágás után, az ihlető dalt ajánlom hallgatni mellé.

(címet adni meg nem tudok. törődjünk bele.)

Ujjak bóklásznak combján, vállát kedvese gondolatai simogatják. Mozdulatlanságba dermedő halk szavak tapadnak halántékához, szavak ébredeznek idegszálai között. }




A sóhaj füstfelhőkkel távozik cserzett ajkai közül, langyos a homály és langyos a tér. Testük melegét körbeölelik a doromboló fények, a pislákoló hangok. Erik állán patakként csörgedezik az édes, kesernyés meggybor. Tekintete, akár az olvadt acél, forró, fémszínű.

Hagyja. Hagyja, hogy a mindenség átvegye sorsát s tudatát, legalább ezen a füstös éjjelen.


This deep sigh coiled around my chest
Intoxicated by a major chord


A bakelitlemez dallamos légyottjukat búgja fülükbe, az alkohol felkelti érzékeiket, csitítja aggodalmaikat. Charles fejében némák a falak és némák az imák, dörömbölnek az erek és dörömbölnek az érzelmek. Csókjai fémesek, mámorosak. Könnyű tincsei ólomként borulnak szeretője nyakába.

Nem hagyja. Nem hagyja, hogy tudata átvegye a mindenség sorsát, legalább ezen a füstös éjjelen.


I wonder
Do I love you or the thought of you?


Cigaretta pislákol szemében, orrában a csípős, derült éj-illat. Bóbiskolva vállakra borul, keze combokon tévelyeg. Érzi az épület gerincét, a csillár csigolyáit, könyörgő csontját az ágynak. A sejtjei tagadást mímelnek, bódult elméje szenderegve enged.

Nem engedi. Nem engedi, hogy sorsa átvegye a mindenség tudatát, legalább ezen a füstös éjjelen.


Southern blue, morning dew
Let-down-your-guards, I-love-you's


Ujjak bóklásznak combján, vállát kedvese gondolatai simogatják. Mozdulatlanságba dermedő halk szavak tapadnak halántékához, szavak ébredeznek idegszálai között. Álmos szempillái fel-felrévednek, a szoba harmatszínű, északi kék. Csendes mosolygása beszökik a dallam akkordjai közé.

Engedi. Engedi, átveszi sorsa s tudata mindenségét, legalább ezen a ködös reggelen.


Ice-cream castles, lips-to-ear rhymes
A slumber deeper than time


Erik.
Erik, reggel van.
Mennünk kell.


Slow, love
slow



Only the weak are not lonely

3 megjegyzés:

  1. Nyüüüüühhhhhhhh. *jelzi szépen megfogalmazva, hogy beleszeretett ebbe a dalba, pedig nem nagyon hallgat Nightwish-t*

    Na kezdjük az elején, miszerint: nekem a dal már feltöltés napja óta a telefonon van, mert már akkor el akartam olvasni s letöltöttem, mert mobilon nem működik az, hogy youtube és blog egyszerre. Csak aztán a nyaralás forgatagába elfelejtődött, s amikor meg eszembe jutott, nem volt jó alkalom nyugalomban elolvasni. De most, na de most!

    Kis falatnyi az egész, de valahogy annyira...annyira megvan az egész jelenet mint egy kis klip a szemeim előtt. Noha a mondatok nem adnak konkrét értelmet, ha az ember az ellentéteket nézi valahogy felfogja, hogy a mámor ittas hangulatra játszik rá ez a fogalmazás (illetve számomra ez jött át, és megjegyzem, cseles és szép, cseles és szép).
    És ez a kis falat annyira kellett nekik, érzem, hogy süvít előtte az életük, és süvít utána, de itt, itt lelassul, betompul és mosódik a kép a füsttől és az érzelmektől.

    Szerettem és kellően betompított engem is, a fantáziámat azonban sikeresen felélénkítette a jelenet fejben történő továbbjátszása. (Ó és azt ki ne hagyjam hogy a fém és a gondolatok elejtett szerepeltetései külön kis örömök, szeretem az ilyen finom utalásokat.)

    Köszönöm, hogy olvashattam :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyüüüh *visszakommunikálja, hogy örül annak, hogy tetszik neked a dal, de hozzáteszi, hogy a Nightwish nagyon más karakterű zenét csinál általában, és ez az egy ilyen stílusú pedig a filmjük egyik jelentéhez kellett csak, mert oda nagyon klassz* *meg ez a szám egyébként is nagyon klassz, ha Nightwish-stílusú, ha nem*

      Az meg megmelengeti a szívem, hogy eddig is akartál írni, ám az még jobban, hogy egyáltalán írtál. :D

      Igen, én is úgy gondoltam, hogy ennyi béke jár nekik, ez az éjszaka amikor nyugodtra ihatják magukat. :) És örülök hogy ez átjött így, meg az is, hogy bizony nem józanok már :D

      Ki tudja mi történt azokkal a combokon tévelygő ujjakkal, ugyebár...? :P

      Én köszönöm, hogy olvastad és írtál. ^^

      Törlés
    2. (még annyit hozzáfűzök, hogy ha kíváncsi vagy rá, a filmbéli jelenetet meglesheted itt: https://www.youtube.com/watch?v=dKsIdVpxOME
      egy másik hatásos, bár teljesen másmilyen zenés jelenet a filmből pedig ez: https://www.youtube.com/watch?v=jakI86u5Kas)

      Törlés