2015. július 27., hétfő

The sound of mist



Kaptam egy díjat a kedves blueeyesgirl-től (*ölelget*), amit egyszer már megkaptam Lotus-tól (*szintén ölelget*) is; akkor csak hozzászólásban volt hozzá bátorságom, most viszont megpróbálkozok a kitöltésével is. (hátha.)

Jó szórakozást, let the show begin.

A bejegyzés címe pedig [ebből] a dalból szökött meg



A szabályok a következők:

  • köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad
  • olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad
  • írj 12 dolgot annak a blogjáról, akitől kaptad
  • írj 12 dolgot a saját blogodról
  • válaszolj a 12 kérdésre
  • kommentelj annak a blogján  1 fejezethez (vagy akármihez), akitől kaptad, ugyanis mindenkinek jól esik a visszajelzés, ez lehet kritika, véleményezés, vagy az esetleges tetszésed kifejezése; a lényeg, hogy építő legyen!
  • cseréljetek linkeket is; rakd ki azt akitől kaptad, és írj neki, hogy ő is rakjon ki téged
  • küldd tovább legalább 12 embernek a díjat, ez azért kell, hogy mindenkihez eljusson
  • a díj kezdeményezője Dorothy, és a további információk ezen az oldalon érhetők el

here it is a díjhoz tartozó képecske


Tehát blueeyesgirl - a dreaming my dreams boldog tulajdonosa

Nem pontokban, és végképp nem 12-ben, megpróbálok írni a blogodról. Lehetőleg olyat, amit nem írtam le a kérdéseid megválaszolásakor. :D Szóval, azzal kezdeném, hogy a blogod az egyik kedvencem, és mindig szívesen olvasok tőled :). Ötletes kis sztorijaid vannak, jól ragadod meg a szereplőket és kifejezően írsz. Nem riadsz vissza attól, hogy vidámat írj, de attól sem, hogy angstot - nem korlátozódsz egyetlen hangulatra, és ez szerintem nagyon előnyös. :) Arról nem is beszélve, hogy mindkétfajta stílus jól áll neked. És nagyon szívesen megismernélek jobban, összefuthatnánk valamikor, meg ilyesmik :D. 



12 dolog a saját blogomról:

  1. A blog 2014 augusztus 1-én keletkezett, amikor már végre elhatároztam, hogy a személyes blogom helyett új helyre pakolom a sztorikat, hogy ne keveredjenek az életemről szóló bejegyzésekkel. Határozottan jó lépés volt.
  2. Elég béna dizájnnal kezdtem, aztán megpróbálkoztam valami html-lel is, de hamar feladtam; a mostani kinézet valamikor februárban keletkezett.
  3. A merengőn vannak történeteim (pl. egy Piton/Lily egyperces-sorozat, melyben Lily táplál érzelmeket Perselus iránt - akit érdekel, {itt} megtalálja), amiket túl bénának kezdőnek  éreztem ahhoz, hogy ide felkerüljenek. Lehet, hogy kis átírással, javítgatással feldobom őket ide is majd egyszer, még nem tudom :D.
  4. A blog neve [Kisses from rain - csókok az esőtől] elsősorban a ficek minőségére szeretne utalni; könnyedek, aprók (hát, igen általában sajnos azok) és hirtelen jönnek (a rendszeresség nem igazán az én asztalom...)
  5. Erősen gondolkozom azon, hogy a személyes verseket, irományokat feltegyem-e ide. Lenne rá kereslet?
  6. Gimiben jártam kreatív írás szakkörre, ez sokszor sarkallt rajongói írások alkotására is. Nem tudom, érdekelnének-e valakit kihívások, ilyesmik? Ha például egymásnak adnánk néhány szót, kötnénk ki fandomot és hangulatot, benne lenne valaki? :D Illetve, ha bárki tervez ilyet, szívesen részt veszek benne. :))
  7. Rengeteg fandomban benne vagyok jelenleg (Supernatural, Teen Wolf, Harry Potter, X-men, Avengers, Hannibal, Hemlock Grove, Good Omens, In the flesh, The Originals, Vampire Diaries, Hobbit, Once Upon A Time), mégis, a történeteim csak néhányban játszódnak. Hogyan lehetséges ez? Illene már változtatnom ezen. :D
  8. Nagyon, nagyon sok félbehagyott sztorim van, amiket folytatni szeretnék, amiket el szeretnék hozni ide is. De miért nem tudom befejezni őket? :( 
  9. A fő shipem a Destiel, elég sokat alkotok velük. Pedig hát, mások is léteznek.
  10. Amikor elkezdtem az oldalt, még kicsit ódzkodtam attól, hogy férfi párosokkal írjak... Ezért inkább nem írtam egyáltalán párosokról, illetve ha igen, az is férfi-nő páros volt. Szóval csak így néhány hónapja próbálok a slash-sel alkotni, több-kevesebb sikerrel :D.
  11. Nem tudok még két tényt felsorolni :/


Blueeyesgirl kérdései:

  1. Mit gondolsz a jelenlegi dizájnról

    Imádom. Mindig eltölt egy kis vidámsággal a fejléced és a virágos háttér, amikor benézek hozzád. :)


  2. És a stílusomról? (Ha van. Asszem van. Amikor megvettem az Abszol úton tisztán emlékszem, hogy azt mondták, ez az enyém.)

    Nagyon jó kis stílusod van, ne aggódj. ;) Szeretem a humorodat, de azt is, amikor angst-ot írsz. Mindkettőt ügyesen meg tudod fogni. :D


  3. Mikor/hogyan keveredtél a dreaming my dreams oldalra?

    Két opció van, de már nem emlékszem, melyik történt: vagy Raistlin cseréinél, vagy kommentelőinél láttalak meg, és gondoltam, benézek hozzád. Aztán maradtam. :D (nem tudom, pontosan mikor történt a dolog, én olyan február-márciusra tenném)


  4. Akadt esetleg kedvenc történeted, netán versed az eddig feltöltött munkáim közül? Ha igen, melyik és esetleg miért? (érdeklődő típus vagyok)

    A leginkább kedvencem az a So if the last thing that I do volt. Gyönyörűen írtad meg, minden a helyén volt, angstos is volt és amikor olvastam pont arra volt szükségem - szóval, hát igen, nekem egyértelműen az a kedvencem. Bár a többi írásod is nagyon tetszik. :3


  5. Van olyan páros amiről esetleg több írást szeretnél itt látni, esetlegesen egy adott fandom, aminek úgy érzed itt lenne a helye?

    Odavagyok a Destieljeidért. Egyébként pedig gondolkodtál már Steve-en és Buckyn? ;)


  6. Mi az, ami szerinted hiányzik a blogról, de ott kellene, hogy legyen? (valami menüpont, cikkek, meták, képszerkesztéseim, rajzocskáim stb. bármiakármi)

    Semmit nem hiányolok, de ha úgy érzed, hogy lenne valami, amit szívesen feltennél, az utolsók közt lennék, hogy akadályozzalak :D. (ha vannak rajzaid, azokra nagyon kíváncsi vagyok *w*)


  7. Kezelhető, olvasóbarátnak gondolod az oldalt or not?

    Igen, határozottan.


  8. Minden történetet elolvasol, vagy csak néhány bizonyosat?

    A verseket és az Odaátokat legtöbbször elolvasom, de ha valamid csak Sabrieles, azt néha nem :') nem igazán vagyok oda a kettejük ötletéért. 


  9. Szerinted melyik stílus áll nekem jobban történetekben?

    Szerintem legjobban az angst. De valahogy a fluff meg a humor is jó nálad. :D


  10. Van esetleg az Amikre számítani lehet sávban olyan történet, amire kíváncsi vagy? (csak hogy tudjam, mivel kellene jobban nógatni magamat)

    A leginkább talán a Moose in the headlights-ot várom, na meg a Your believe is gone-t. Angstot a népnek. De rendesen. :D


  11. Mi alapján döntöd el, hogy ami felkerült az érdekel-e vagy sem?

    Elsősorban természetesen a fandomot nézem, aztán meg a párost.


  12. És végezetül annyit kérnék, hogy jellemezd három szóval az oldalt ♥

    Vidám külsejű, minőségi, magával rántó blogocskád van. :)))

Remélem, segítettem valamicskét a válaszaimmal :).


Az én kérdéseim pedig:

  1. Mit gondolsz az oldal kinézetéről?
  2. Mit gondolsz az írásaimról általánosságban?
  3. Elég olvasóbarát az oldal? Szerinted hogyan és mit változtassak, hogy jobb legyen?
  4. Milyen fandomban, milyen párossal várnál tőlem fanfictionöket?
  5. Van kedvenc történeted? Ha van, miért épp az?
  6. Van olyan írásom, ami valamiért nem tetszik? Ha van, miért nem kedveled?
  7. Hogyan találtál a blogomra?
  8. Mit gondolsz, milyen stílus illik hozzám?
  9. El szoktad olvasni minden feltett sztorimat, vagy csak néhányat?
  10. Érdekelnének nemfanfiction sztorijaim (is)? Esetleg versek?
  11. Mi a véleményed az új szerzeményről, a fejlécemről? (Eddig nem volt kedvem hozzá, aztán végülis úgy éreztem, mégiscsak jó lenne ide egy. Aztán a biztonság kedvéért csináltam még vagy hármat. :D)
  12. Ha kezdeményeznék kihívásokat, mennyire érdekelne, benne lennél? 

Akiknek pedig küldeném (nem lesz 12, csalnom kell):

Macy
blueeyesgirl és Lotus - ha van kedvetek és időtök, írjatok nekem kommentet a válaszokkal :)


Köszönöm mindenkinek, aki válaszol a kérdéseimre. És még inkább hálás vagyok mindenkinek, aki olvassa a sztorijaimat. Nagyon értékelem, hogy vannak olvasóim :3, nem hittem volna, hogy az ember ennyire boldog lehet ettől, mint én vagyok. Nagyon köszönööm *w*.



7 megjegyzés:

  1. 1. Az oldal kinézete teljesen rendben van, bár az én szavam mit sem ér, úgy is mindig át szeretnéd változtatni, de nem kell. Ez. Így. Jó. :)
    2. Imádom őket.
    3. Teljesen jó az oldal, átlátható, még én is el tudok rajta igazodni, pedig az nagy szó. :'D
    4. Fogós a kérdés, de talán az Amerika kapitányt, vagy bármelyik Marveles filmet/képregényt mondanám. :P
    5. A Sterek fanfic, mert talán én voltam az első, aki elolvasta és vétettél benne egy kis hibát, amin nagyon jót nevettünk (élelme-félelme). :P
    6. Nincs olyan, amit nem kedvelek, mindegyiket bírom.
    7. Általad, miután a tábor utolsó estéjén a halovány lámpák fényében találkoztunk, mert te éppen a Harry Potter főcímdalát dúdoltad. :D
    8. A vintage-stílus mindenképp.
    9. Igen, de közvetlenül tőled kapom általában meg őket.
    10. A verseidet tessék ide felpakolni. Köszönöm. :3
    11. Fantasztikus! ♥
    12. Miért ne? De ahogy ismerem magam, úgy is megunnám egy idő után. :"D

    Köszönöm, hogy rám is gondoltál, drága Persela. ♥

    ~Macy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát persze, hogy gondoltam rád, hát kinek küldöm el elsőként a megírt dolgaimat, kivel szoktam marhulni? (Mihályfi Miklóst várjuk a műtőnél, meg effélék? :D) Nagyon örülök a válaszaidnak, és igeen, fogok írni valamikor Amcsikapcsival ígérem :3 <3 *had ölelgesselek szét*

      Törlés
  2. Nah, szerencséd van, mert most éppen van egy kis időm rád. Amúgy meg, csak viccelek, persze, hogy megcsinálom neked, ha van időm, ha nincs. :D

    De először is, *visszaölelgetek*.

    1. Nekem olyan, mint egy megnyugtató, csendes hálószoba, ahová visszavonulhatok, ha úgy akarom, és csak a sztorijaidra figyelve olvasgathatok kedvemre. Szeretem, mert valahogy tényleg mindig megnyugtat a kinézete. :"3

    2. Ahogy ebben a bejegyzésben is írtad, a blog címe, teljesen ráillik a történeteidre, de ezzel semmi baj nincs. Rövidek, könnyűek, ugyanakkor van, hogy hosszan tudnak fájni és elgondolkodtatnak. Tökéletes példái annak, hogy nem kell valaminek hatszázhatvanhat kilométeresnek lennie ahhoz, hogy megérintsen valakit. :)

    3. Nagyon kis olvasóbarát, könnyen el lehet rajta igazodni, talán lehetne szélességre egy picit nagyobb, de szerintem semmi gond nincs vele. *3*

    4. Tudod, nagyon pattogtam valahol a szobám közepén, amikor megláttam, hogy Vámpírnaplók és Originals is van nálad. Ezért azt mondanám, hogy amit én nagyon-nagyon várok már, az a Klaroline, mert oda meg vissza vagyok értük. Na éssss, mondd, gondolkoztál már a Denzo-n? Damon/Enzo. Az áááám. *mindent kifejező szemöldökhúzogatás*

    5. Ha választanom kellene, mert nem akarnám azt mondani, hogy mindegyik, akkor a Destieleket mondanám, mert...mert az az OTPm és...és ez azt hiszem, mindent megmagyaráz. :D Viszont olvastam a Megstiel-edet is, és az is meggyőzött, pedig nem shipelem őket so far... :)

    6. Azok közül, amiket olvastam, ilyen nincs. UwU

    7. Hehümmm...a memóriám alapos átturkálása után, azt mondanám hogy talán blueyesgirl-nél láttalak meg először ésss akkor el is olvastam egyszerre mindent ami érdekelt, cseréjért könyörögtem s itt vagyunk. :3

    8. Nagyon imádom azt a stílust, amiben írsz, mert megérint, de ezt már egyszer leírtam, ugye? :D Ne várj tőlem stílusneveket, mert nem értek hozzájuk, de szerintem a hurt/comfort áll(na) nagyon jól, de az angst is majdnem ugyanígy. Hátöh, remélem mondtam valami értelmeset. :"D

    9. Az a nagy szivárványos helyzet, hogy a Teen Wolf, OUAT, és Harry Potter fandomok számomra idegenek és, ha őszinte akarok lenni, akkor nincsenek is rajta, a lehetséges fandomok listáján, amiket majd egyszer kipróbálok...és erről még tudnék regényt írni, de befogom és csak szimplán közlöm, hogy azokat nem szoktam elolvasni. De ki tudja... :)))
    Viszont, látom, hogy készülsz In The Flesh-el, abban benne vagyok, imádom-szeretem, buzizombik, kérem! :D

    10. *'IGEN' feliratos táblákkal, zászlókkal és mindennel, ami a kezébe akad, kiabálja, hogy YESSSSS!* idekéremaverseidet *o*

    11. Nagyon tetszik, imádom a fejléceket és az ilyen képeket amúgy is, és a tiédet nagyon lehet szeretni. Ügyes vagy. owo

    12. NAGYON. Bocsánat, nem kiabálok...Szóval bármikor-akármikor, ha van valami ötleted, megdobálhatsz a kihívásaiddal, de vigyázz, mert lehet én is visszadobálok. :D

    Ennyi lettem volna, még egyszer megszorongatlak, és távozom is, de ne félj, nem megyek messzire. ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah egen, azt kihagytam, hogy ha gondolod, valahová még kitehetnéd azokat a blogokat, akiket szeretsz, vagy akiknél te is kinn vagy. Ez nem a saját önreklámom akar ám lenni, csak így hirtelen feltűnt és elkezdtem hiányolni. :"D

      Meg volt egy pár indokolatlan vesszőhibám és elírásom is, de bocsáss meg nekem, reggel van. Aha, negyed tizenkettő... xD

      Törlés
    2. Köszönöööm a válaszokat *w*

      Damon/Enzo? :P Nem rossz, bár pont a múltkor egy dalszövegrészletről (történetesen: "Sane choice in this insane world - beware the beast but enjoy the feast he offers") egy Damon/Jeremy dolgocska jutott eszembe... ;)

      In the flesh-sel úgy ahogy haladok, szerintem előbb-utóbb fent lesz az is :DDD

      És ez a blogkipakolás tényleg jó ötlet. Így én is hamarabb eltalálnék mindenkihez. Határozottan megfontolandó. :P

      Nagyon köszönöm még egyszer ♥ *küld neked egy virtuális csokisbanános turmixot és fahéjas palacsintát* *meg soksoksok ölelgetést*

      Törlés
  3. És ideérteeeeem édesJézus ez is megtörténik! Szégyellem, hogy eddig tartott, de folyton úton vagyok. Most viszont végre itt vagyok és válaszolok neked :3

    Először is egyelek meg, köszönöm neked a válaszokat nagyon édes vagy :33 A ficikkel pedig igyekszem, s bár a Marvellel tényleg kacérkodom, a Stuckyval eltaláltad azt az egy hajót, amit hiába erőltetném, nem tudom shippelni. :") Én megpróbáltam, őszintén, tényleg, de valahogy nem jut el hozzám a kémiájuk. (Bár mint azt tapasztaltad, kárpótlásul a Cheriket kóstolgatom) Az ismerkedés pedig....*csillogó szemekkel olvasta ezt a sort* repdeső szívvel fogadom, szerintem mire ezt olvasod facebookon már be is támadlak - nem szó szerint - és írok neked hogy hellóénvagyokaz >u<

    És ím, jöjjenek a kérdéseid ^^
    1. I love it. :3 Kellemes, otthonos, régi 18. századi *egyik kedvenc százada* könyvek hangulatát idézi és szinte érzem is az öreg lapok finom illatát (mert nekem finom az illatuk).
    2. Tényleg olyanok, mint a blog neve maga. Aprók, de megvan a maguk súlya és mélysége (persze már amelyik ezt a célt kívánja szolgálni) és tudnak hatni az emberre. :3 Szóval nem csak elolvassa és megtapasztalja közbe az érzéseket, hanem gondolatokkal távozik utána az ember lánya, gondolatmenetekkel és felvetésekkel amiket az olvasottak váltanak ki belőle . Aztán ez lehet csak rám igaz, mert én mint rossz Sherlock imádok kusza gondolat meneteket vezetni és következtetéseket levonni.
    3. Szerintem teljesen kezelhető és átlátható, nincs mit variálni ezen :))
    4. X-meeeeeeeeeeen *hörgi rozsomák üvöltéssel* *köhint* Izé. Szóval én nem bánnám, ha X Professzor és Magneto drága is tiszteletét tenné az esőcseppjeid között, bár én szívem szerint bárkinek örülök ebből a bandából, sőt ha már itt tartunk jöhetne Asgard pereputtya is, meg a Stark toronyban megforduló díszes társaság...you know what? Pls, Marvelt ide! :D És szeretem, hogy szereted a Megstielt, szóval ha vannak ötletek, én várom, hogy ők is ismét terítékre kerüljenek :”3
    5. A Lobogj, égj, fájj az...az, hát....hát az az. Szíven ütött és a padlón hagyott hosszú percekig.
    6. Azt mondanám, hogy azokat nem szeretem, amiknek a fandomjában nem vagyok benne – mert azokat nem tudom olvasni. ;) :DD De igyekszem tágítani ismereteimet s akkor majd ez az állapot is változni fog :3
    7. Asszem Raistlinnél leltelek fel amikor írtál neki chaten csereügyben. :D Belestem, olvasgattam, és itt maradtam
    8. Hát a drabble az megy, ez tuti és röstellem de még nem sok mindent olvastam (ez nem személyes, mostanában nem hogy könyvet, ficit is olyan ritkán olvastam mert nem volt rá időm, s most majd nyaralás során próbálom behozni a lemaradásaimat ><), így nem tudok biztosat mondani. De pillanatokat remekül fogsz meg, és az érzelmeket is jól vezeted. Remélem, ezzel is segítettem valamit :'3
    9. Háhh, ezt feljebb mondhatni már két kérdés összemosásával, de megválaszoltam. :D Szóval a supnatosokról sorra eldöntöm,l amint meglátom, hogy feltetted, hogy „Na ha lesz időm ezt elolvasom”, de mióta felfedeztem, hogy van HP is, azóta az is tervezve van hogy belelesek s elolvasom azokat is. Folyton csak tervezek – asszem itt rontom el az életem
    10. Abszolút! Imádom a verseket szóval hozzad őket csak bátran :D de ha vannak saját novellácskák is, úgy azokat is érdeklődve várom ugyanúgy
    11. Szép ez, s szeretem :3 az a pisztoly külön kedvenc
    12. Szeretem az ilyesmi dolgokat, de az az egyik nagy hibám, hogy borzalmasan pontatlan vagyok így szerintem minden esetben határidő napján végeznék, legyen szó bármiről. De azt is tudom magamról, hogyha másnak csinálok valamit, azért igyekszem időn belül maradni, így szerintem igen, benne lennék :3

    El se hiszem, végre megírtam ezt neked. Nohh, szorongatlak téged én is és thanks for everything ♥

    VálaszTörlés
  4. jessz :D, ha lehetne én is inkább többet utazgatnék, szóval no problem, nekem időm mint a tenger :D. A Stuckyt meg tudom érteni, én például Lokit nem szívlelem nagyon (mármint, úgy érzem talán én vagyok ez egyetlen ezzel a dologgal így az univerzumban, de hát előfordul az ilyesmi :D).

    Nagyon köszönöm a válaszokat, sok dolgom íródik, Cherikre is van ám ötletem ;). Szóval valami csak lesz. :DD

    (a határidő nem probléma. ezek nem ilyen vérre menő dolgok lennének szerintem :D)

    Köszönööm, ölelgetéés, mákosguba, forrócsoki és miegymás~~ ♥

    VálaszTörlés