2016. április 10., vasárnap

Társas magány


S u p e r n a t u r a l.
Castiel, Lucifer, 11x18.

Nem hagyhattam szó nélkül ezt a jelentet. Egyébként ez az évad egész jó az előzőekhez képest, végre látok benne fantáziát. No lám, csak egy Luci kellett hozzá.
A ficben nem történik semmi, és írtam már jobbat. De ez is valami. :D

{Érzéketlenségének jól esett a megpihenés, a megérdemelt szünet, hogy a semmiben lebeghet tudattalanul, nyugtalanság és fájdalom nélkül. Tudta, hogy Lucifer megállítja a Sötétséget, tudta, hogy ezt az arkangyal részben neki köszönheti, tudta, hogy jól van ez így, ő megtette, amire csak képes volt, és tudta, hogy innentől már nem kell részt vennie a harcban.}


A tévé félhangosan hányta magából a sercegést a szavak között. Valaki gólt lőtt – ricsaj, éljenzés, fujjogás, robaj. Egyébként a csend teljessége töltötte be a teret; akárcsak egy átlagos vasárnap délután lett volna.

Castiel a Winchesterék képzeletbeli konyhájában ült; a csata elől ide menekült. A nagyobb jó érdekében beköltözött elméjének egy apró zugába, hogy meccseket nézzen. Üres volt tekintete, szíve, gondolatai. Üres volt élete, céltalan létezett a pillanatban meghúzódva. Egyedülléte békéssé varázsolta, érdektelen maradt mindennel szemben. Érzéketlenségének jól esett a megpihenés, a megérdemelt szünet, hogy a semmiben lebeghet tudattalanul, nyugtalanság és fájdalom nélkül. Tudta, hogy Lucifer megállítja a Sötétséget, tudta, hogy ezt az arkangyal részben neki köszönheti, tudta, hogy jól van ez így, ő megtette, amire csak képes volt, és tudta, hogy innentől már nem kell részt vennie a harcban.

Magányában nem zavarta senki – legtöbbször. Hagyta, hogy örök ébrenlétben és mégis örök álomban nyugodjon elméje. Nem érzett késztetést a változásra. Tökéletesen érezte magát. Lucifer néha benézett hozzá, de sosem beszélgettek. A Sátán vetett egy-egy szarkasztikus megjegyzést a 21. század sportjairól, Castiel hümmögött rá egyet, és minden ment tovább a megszokott kerékvágásban.
Castiel nem utálta Lucifert – nem utálta a múltban elkövetett bűneiért, nem utálta az apokalipszis-beli szerepéért, nem utálta manipulatív, csökönyös természetéért. Nem utálhatta, hiszen benne nem tett kárt, és most ő lesz az, aki felszabadítja a világot a pusztulás terhe alól. Istenre nem számíthatnak, a Mennyország kudarcot vallott, a Pokolnak sosem volt érdeke megvédeni a Földet – Luciferbe vethetett már csak reményt. Sam és Dean nem lettek volna képesek egyedül végezni Amarával. Mindig hitt a fiúkban, de tudta, hogy ezúttal nem birkóznak meg a feladattal.

Kényelmesen feltápászkodott, hogy elkészítsen magának egy mogyoróvajas szendvicset. Talán még dudolászott is közben. Békés volt.



Castiel testének, agyának egy másik apró zugában lakozott: Lucifer. A fényhozó, a dicső, az arkangyal. Fogságból szökött rab, életek pusztítója, szélhámos, elbukott. Nem tervezte a világot megmenteni, dehogy tette. A világ már évekkel ezelőtt megérett a halálra. Ő egy betegségtől, egy kórtól fosztja majd meg az emberiséget, hogy egy hatalmasabb fertőt szabadíthasson rá.

Lucifer békét adott Castielnek, cserébe a kényelmes, strapabíró porhüvelyért. Nem érdekelte, mit csinál a másik. Volt elég dolga így is. Szorgosan tervezett, sereget toborzott, angyalokból és démonokból álló sereget. A célja, a valódi célja mindenki elől rejtve maradt.

És Lucifer terve elbukott, mikor Amara ereje a falhoz csapta. Lucifer hátrahőkölt és gyermeteg szarkazmussal takarta szégyene pírját és a kétségbeesett remegését.


Lucifer békéje összeomlott, Castiel békéje-

7 megjegyzés:

  1. Jajistenem még valaki, aki követi a 11. évadot, ennek most nagyon örülök *A* Annyira sokan le vannak maradva az ismerőseim közül 1-2. évadnál, és végre valaki, aki itt tart *örömtánc*.
    Lehet, hogy nekem csak azért nem jut el nagyon sok minden a tudatomig mostanság, mert szabadidő abszolút hiányában csütörtök hajnalban nézem a részeket suli előtt, és félig kómás vagyok még... de ezzel egy teljesen új szemszögből mutattad meg ezt a jelenetet, és nagyon tetszett x3 Meg mondjuk amikor néztem, kicsit elterelte a figyelmemet a humor-faktor, meg hogy L u c i f e r, szóval értesz.
    Szóval nagyon tetszett, hogy bemutattad Cas világát, csak olyan szomorú belegondolni, hogy valószínűleg tényleg ez játszódik a fejében (meg olvastam is valahol, hogy kb minden jelét mutatja a depressziónak és így nope *megöleli és nem engedi el többet*), de az a pár mondat arról, hogy nem utálja Lucifert, az nekem mindent vitt. Oda meg vissza vagyok a testvéres dolgoktól, az angyalok között ez meg amúgy is olyan tragikus téma :c
    Úgyhogy nagyon élveztem, és bocsánat hogy ilyen sok nonszenszet írtam ide, remélem azért átjött a lényeg. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És te is követed még, jeeej! Nekem is olyan az ismertségi köröm, hogy a legtöbben feladták a nézését a 8.-9. évad körül (meg tudom érteni őket), de örülök, hogy te is nézed még! :3
      Hajnali nézéssel lehet nekem is kimaradt volna, de este nézem mindig és elalvás előtt tudok morfondírozni rajta. :D + van egy ilyen Cas-deketorom, és ha valami gáz van vele, én azt szeretem végiggondolni, meg írni róla. :D Igen, ez kb lényegtelen a sztori jelenlegi állása szerint, de nekem fontos, hogy mi van Cas-szel. Értelek teljes mértékben! Ahogy Misha játsza Lucifert, a-tya-ég!!! Meg az a Mennybéli jelenet, ott meghaltam.
      Örülök, hogy tetszett :3 Én megértem, ha Cas depressziós, mármint csak szörnyű dolgok történtek vele az utóbbi időben, meg az az angyal is telebeszélte a fejét, hogy igazából ő mindenki szemében értéktelen... (És szerintem Cas egyedül Metatront utálja, de ez maradjon köztünk) (Mi a lópikula van most Metatronnal amúgy??)
      Én pedig nagyon örülök, hogy élvezted, és köszönöm, hogy írtál! :)))

      Törlés
    2. Én is megértem, aki leragadt ott, azért az jó nagy hullámvölgy volt, de örülök, hogy most megint kezdik összekaparni a színvonalat, ez az évad sokkal jobb, mint a legutóbbi 2-3. :3 (Mondjuk nálam a Red Meat kiverte a biztosítékot, az még Samhez képest is durva volt. o-o)
      Cas egyébként az egyik kedvencem nekem is, főleg amióta elkezdték szidni, valahogy akkor jöttem rá, hogy én még mindig nagyon szeretem, bármennyi hülyeséget is csinált ő is. xD Úgyhogy csak remélem, hogy valami szép visszatérése lesz, mert mondjuk Sam helyében azt is megérteném, ha egy ideig gyanakvó lenne, azért csak az ő arcát látta, mikor Lucifer majdnem megölte. :'D Deant meg az ő arcával gúnyolta, azért gondolom mindkettő kellemes volt... és ez így annyira rossz. De off-topic, na, vissza a fichez. uwu
      Ambriel volt az egyetlen olyan karakter, akit sírnék, ha visszahoznának... és szerintem ez mindent elmond a véleményemről. xD (Őszintén amúgy, Metatront ki nem? Éss nem tudom, az is érdekelne... meg hogy Adammel mi van ennyi ideje... xd)
      Most meg tulajdonképpen válaszoltam úgy, hogy semmit nem mondtam a ficről. x') *elbújik*

      Törlés
    3. Igen, lényegesen jobb! Read meat, hát. Igazából nekem már elegem van ebből a meghalósdiból, meg hogy ja nem mégse, igazából élt csak alig volt pulzusa, meg ilyenek. Jajj. Spn pls stop.
      Pontosan így van! Nekem a kedvenc karakterem ő, akit szerintem mindig szeretni lehet, mármint amikor Istent játszott én akkor is csíptem, mert ha belegondolunk mindig a jóság vezérelte, sosem volt rosszindulatú, a békéért küzdött állandóan. És meg lehet érteni, ha kezdi már feladni. A szép visszatérés pedig egy nagy elvárásom az évadot illetően. Nem sztem a fiúk nem fognak ezen problémázni, mert Luci volt az aljas (as usual :D), max az lesz a bajuk, hogy "Cas mi a fenét képzeltél hogy csak úgy a megkérdezésünk nélkül beengeded magadba Lucifert" (mármint khöhm.)
      Sírnék én is, haragomban, de örömömben sírnék akkor, ha Kevint meg Charlie-t visszahoznák. (Adam szerintem már rég nem él, mármint ő nem olyan "kiválasztott" mint Sam, hogy sokáig bírja a Sátánnal egy cellában, meg még egy szadista angyallal, szóval szerintem elég hamar kicsinálták :c no hát ez van. Ez csak egy headcanon a részemről.)
      Semmi gond, nem is lehet róla sokat tárgyalni. :D

      Törlés
    4. Abban az egyedüli poén az volt, hogy miután a fandom majd' egy hétig viccelődött azon, hogy kész Rómeó és Júlia, Jared közölte a hétvégi conon hogy tényleg azt vették alapjának... xD
      Igeen, azért meg már abszolút nem lehet hibáztatni, hogy nem jó módszerekkel próbálkozott, szerintem van annyira naiv/ártatlan, hogy végig sem gondolja a dolgokat, de olyan kellemes ellentét néha Samékkel szemben, amikor ők meg túllogikáznak mindent és pont azért sül el rosszul. XD
      És igeen megint, őket én is nagyon hiányolom :c Ebben a sorozatban valahogy soha senki nem azt kapja, amit érdemel. Jó, Zakariást kivéve. (Ez így érthető, csak ha már leesett a ketrecbe azzal végül is eleve halott, és ha még ott is kicsinálják akkor Adam szerencsétlen duplán halott és akkor már hova megy...? xd Mondjuk ez olyan kérdés, mint hogy hova kerülnek az angyalok miután meghalnak.. o-o)
      Azért ha úgy vesszük, ez a beszélgetés is a ficből indult. :D //Amivel lassan lehet át kéne térni e-mailre... xd//

      Törlés
    5. Ha én erre e-mailben válaszolok (mert ugye kapok értesítőt, hogy írtál és arra) akkor te azt úgy megkapod? :D

      Törlés
    6. Jó kérdés, így még nem próbáltam owo De elméletileg ki van írva az e-mailem ha rámész a profilomra, úgy biztos megkapom. xD

      Törlés